Passie

Passie Klaas Koster. De passie van Klaas Koster is zakelijk gezien werken met gedrag en in de privésfeer: watersport in het algemeen en in het bijzonder zeilen.

“Als je werk je passie is, hoef je nooit hard te werken!”

Klaas-Koster-CatamaranzeilenDe passie van Klaas Koster
Werken met gedrag en (catamaran)zeilen!

De definitie van passie?
In het woordenboek wordt het volgende over passie geschreven:
zn v passie (-s mv) [ˈpɑsi] sterk gevoel van liefde;= hartstocht
bv: een passie voor catamaranzeilen

Passie = hartstocht. Letterlijk vertaald dat het ‘tocht’ vanuit je hart. Je hart staat dus open en als je iets met passie doet dan stroomt het vanuit het hart. Een andere veel gelezen vertaling voor passie is ‘iets wat je zielsgraag doet’. Letterlijk vertaald dat iets wat je graag doet vanuit je ziel (en hart)!

Het belang van passie?
Passie geeft je kracht, energie, hoop en geluk. Passie is hetgeen waarvoor ze je waker kunnen maken en wat je van nature graag doet. Passie is je drijfveer, je drijvende kracht achter je gedrag en geeft betekenis en inhoud aan je leven.

Hoe herken je passie?
Als je een activiteit (dat kan dus ook je werk zijn) met passie doet dan vergeet je vaak de tijd!  Vaak ga je zo op in de activiteit dat je geen besef hebt van je omgeving en mogelijk zelfs jezelf vergeet ook wel ‘flow’genoemd.  Passie geeft je energie en verveelt nooit.

Wat is passiePassie is aanwezig wanneer  je competenties overeenkomen met je uitdagingen. Je passie gaat vaak samen met je talenten. Mensen die hun passie tot uitvoering brengen zijn erg enthousiast en zeer energiek en zijn in staat om de mooiste dingen te bewerkstelligen, waarbij het lijkt dat het ze makkelijk afgaat en weinig energie lijkt te kosten.

Als de uitdaging groter is dan hetgeen je kan en kunt dan bestaat de kans dat je angstig en onzeker wordt. Ontwikkel dan je competenties om weer in de ‘flow’ te komen. Indien je competenties groter zijn dan de uitdaging bestaat de kans dat je je gaat vervelen en ook dat kost energie en voorkomt, zorg er dan voor dat je jezelf voldoende uitdaagt.

Als er te weinig of geen passie in je werkzaamheden zit dan kost je dit veel energie en ben je niet in ‘flow’. Let op: Dit geeft je lichaam (en geest) wel aan, luister daar dus naar en onderneem actie!

Wat is mijn passie?
Iedreen heeft een passie! Als je deze voor jezelf niet kan benoemen ben je em gewoon even kwijt. Klaas Koster kan je helpen om je passie te (her)ontdekken. Neem gewoon eens vrijblijvend contact met hem op.